Luleå Allmänna Konståkningsförening oroar sig över möjligheten att träna efter beskedet att D-hallen stänger under resten av året. Foto: Bildbyrån

Konståkningsklubben i Luleå: ”Våra tävlande behöver tid på isen”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Luleå kommun stänger D-hallen i Coop Arena av säkerhetsskäl påverkar flera klubbar då det sedan tidigare är hård konkurrens om ishallstiderna.

– Det ställer verkligen till det, men det viktigaste är förstås  att säkerheten går i första hand så att ingen kommer till skada, säger Sari Johansson, ordförande i Luleå Allmänna Konståkningsförening.

Fortsätta träna

Luleå kommun beslutade på torsdag kväll att stänga D-hallen i Coop Arena av säkerhetsskäl. I samband med en inplanerad inspektion av takkonstruktionen – som är liknande konstruktionen i  den nedrasade Tarfalahallen i Kiruna – identifierades avvikelser.

– Det är jättebra att de gör kontroller innan någon riskerar att komma till skada men jag hoppas att kommunen snabbt kommer med en lösning så att vi kan fortsätta träna, säger Sari Johansson.

Stängd året ut

Luleå Allmänna Konståkningsförening har kring 170 medlemmar och det är flera som har anmält intresse för att börja i klubben.

–  Vi har ett enormt uppsving i klubben men på grund av de redan begränsade istiderna så kan vi inte ta emot fler barn och unga. Dessutom är det olyckligt att vi  just nu är inne i tävlingssäsong och våra tävlande behöver sin tid på isen, säger Sari Johansson.

Luleå Allmänna Konståkningsförening och de andra berörda idrottsklubbarna kommer att ha ett möte med Luleå kommun på torsdag kväll för att diskutera hur situationen ska hanteras.

Preliminärt är D-hallen stängd året ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.