Foto: Gustav Sjöholm, TT/Anders Wiklund, TT

SSABs lager räcker fram till torsdag

Uppdaterad
Publicerad

SSAB klarar ett stopp för tågtrafiken fram till på torsdag genom att hämta pellets från det lager man har i hamnen i Luleå.

Sedan lördagskvällen är det totalstopp för att trafik på Malmbanan efter att ett malmtåg spårat ur. Därmed är det också stopp för leveranser av järnmalmspellets från Malmbergsgruvan ner till SSABs anläggning i Luleå.

Men det här betyder inte något omedelbart stopp för produktionen på järnverket i Luleå.

– Just nu lever vi på det lilla lager av pellets som finns i hamnen i Luleå, säger Monica Quinteiro, platschef på SSAB i Luleå.

Räcker till på torsdag

– Vi klarar oss på pellets från lagret i hamnen fram till på torsdag. Så vi hoppas att trafikverkets prognos håller och att trafiken på Malmbanan kan komma igång igen på torsdag så som det är sagt, säger Monica Quinteiro.

Om järnvägstrafiken på Malmbanan inte kommer igång senast på torsdag innebär det produktionen stannar av på SSAB i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.