Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Stefan Löfven (S) om att regeringen lovar att hjälpa de som drabbats i samband med den förstörda Polarbrödsfabriken. Foto: Henrik Montgomery/TT

Här besöker Löfven (S) nedbrunna Polarbrödsfabriken i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen besökte Stefan Löfven (S) och arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S) Älvsbyn efter den svåra branden på Polarbröds fabrik.
– Beskedet är att regeringen ska hjälpa till, säger Stefan Löfven (S).

Statsministern Stefan Löfven vallades i dag runt på platsen där den stora brödfabriken brann ner den 23:e augusti. Syftet med mötet var, enligt ett pressmeddelande, att diskutera brandens följdeffekter på sysselsättningen i Älvsbyn.

Lovar att stötta upp Älvsbyn

Löfven (S) säger att regeringen ska hjälpa till när det sker situationer som i Älvsbyn. Men han har dock inga tydliga besked att ge. I videon ovan kan du se hur det såg ut när han inspekterade Polarbröds fabriks och hur Löfven (S) resonerar kring att regeringen kan hjälpa dem.

Arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S), som också var på plats, nämner flera idéer.

– Till exempel frågan om utbildning. Hur kan man se till att man stärker kompetensen hos de som ska fortsätta jobba för Polarbröd?

Brann för prick en vecka sedan

Det var vid halv elvatiden på söndagskvällen den 23 augusti som en eld spred sig och tidigt på måndagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att fabriken inte gick att rädda.

Skolor och förskolor stängdes och ett VMA-meddelande gick ut till allmänheten om att hålla sig inomhus. Hundratals människor står nu utan ett jobb att gå till och än så länge är det oklart hur deras framtid kommer att se ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet