Snömassorna på taket drog med sig rasskyddet när de rasade ned på gångvägen. Foto: Mats Jonasson

Stort snöras från hustak

Uppdaterad
Publicerad

En stor mängd snö rasade igår från ett tak ner framför en entré på Tunastigen i Luleå. Det vara bara turen som gjorde att ingen skadades allvarligt.

Det var under lördagskvällen som snömassorna på taket till en av Rikshems fastigeter på Tunastigen i Luleå rasade ner och landade på gångvägen precis framför husets entrén. Snömassorna drog också med sig rasskyddet ner från taket.

En skärrad Solvei Hög som bor i fastigheten bredvid blev vittne till händelsen

Takras i Norrbotten

– Jag stod i fönstret och sen såg jag bara att det rasade ner, det kom alltihop på en gång. Snön drog med sig rasskyddet och det for alltihop på en gång, säger Solvei Hög till SVT Norrbotten.

”Skärpning Rikshem”

Britt-Mari Sandberg, även hon boende på Tunastigen, oroas också av händelsen och är är kritisk mot fastighetsägaren Rikshem.

– Tur att ingen människa fanns där under. Då hade det blivit döden, säger Britt Mari Sandberg.

– Rikshem borde se över det här. En annan huslänga är också oskottad. Skärpning Rikshem, säger Britt Mari Sandberg.

Rikshem svarar på kritiken i ett mejl till SVT:

”Vi är tacksamma att ingen kom till skada. Vår entreprenör har varit ute och skottat hela fredag, lördag och söndag men med den unika situationen med extrema snömängder har det varit svårt att hinna med. De har behövt prioritera områden där snömängderna innebär störst risk. Snöskottarna flyttade över till Tunastigen under lördagskvällen. Vi har beställt skottning för alla våra områden och entreprenörerna skottar på för fullt med fokus på kritiska områden som över portar och passager”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Takras i Norrbotten

Mer i ämnet