Nu rullar tågen igen

Uppdaterad
Publicerad

Det var stopp i tågtrafiken i Kiruna i fyra timmar ikväll efter problem med strömförsörjningen.

Nu är tågtrafiken i Kiruna igång igen. För drygt en timme sedan fick Vattenfall igång strömmen till spåren runt stationen som varit strömlöst sedan 15.35 i eftermiddag. SJs nattåg från Narvik blev stående i tre timmar innan de valde att använda en väg runt Kiruna.

För att kunna laga felet blev Vattenfall tvungen att stänga av strömmen från en vindkraftpark och det gjorde att reparationen tog två timmar längre än planerat. Tåget från Narvik valde att köra runt stan på en annan räls till Krokviks tågstation för att sedan köra tillbaks passagerarna som skulle till Kiruna med buss.

-Hade SJ vetat att det skulle ta sådan här tid skulle de ha kört den väg de nu tar för länge sedan. Men Vattenfalls första prognos var att strömmen skulle vara tillbaks kl 19. Nu ser det ut att dröja minst tre timmar till, sa Katarina Wolfran på Trafikverkets pressjour stax efter kl 19.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågproblem i Norrbotten

Mer i ämnet