Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Svår olycka vid vindkraftsbygge – polisen inleder förundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning efter olyckan då en man skadades allvarligt i samband med vindkraftsarbete utanför Piteå i fredags. Mannen vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador, det skriver Norrbottens Media.

Händelsen inträffade vid 16.40 på midsommarafton. Mannen, som är i 30-årsåldern, arbetade med bygget av vindkraftsparken i Ersträsk utanför Piteå, då han av någon anledning fick ett fundament över sig och klämdes svårt. Han fördes med livshotande skador till Sunderby sjukhus.

LÄS ÄVEN: En skadad vid vindkraftpark utanför Piteå

Enligt Norrbottens Media ska mannen vara anställd av det tyska företaget Terraform som utför arbetet åt Enercon och arbetet står under dagen stilla.

– Det är oerhört tragiskt, och vi är väldigt ledsna, säger Pamela Lundin, Sverigechef vid Enercon till Norrbottens Media

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada.

– Förhoppningsvis görs platsundersökningen under dagen om det inte händer någonting annat, och sedan dröjer det någon tid innan jag får resultatet, säger åklagare Stig Andersson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.