Skådespelare på Norrbottensteatern under en repetition. Ingen av personera på bilden har uttalat sig i frågan om kritik mot teaterchefen. Foto: SVT/Arkiv

Teatern tillbakavisar viss kritik

Publicerad

Norrbottensteaterns marknadsavdelning ger nu en första kommentar kring den interna kritik som enligt uppgifter ska ha riktats mot chefen Alexander Öberg.

–Vi känner inte igen oss i det som skrivs i tidningen. Jag skulle snarare uttrycka mig så att flertalet på teatern är nöjda med Alexander Öberg medan färre är missnöjda. Men jag vill inte på något vis förringa deras upplevelser, däremot tycker jag att bilden behöver nyanseras, säger Anna Thurfjell som är marknadskommunikatör vid Norrbottensteatern.

Inget nytt med frånvaro

Anna Thurfjell vill också nyansera kritiken om att teaterchefen inte varit tillräckligt närvarande.

– Det här är inget nytt utan det var känt redan från start att han skulle jobba delvis från Stockholm eftersom han är ensamstående pappa och därav behållt sin bostad där. Dessutom ligger vår teater i Norrbotten och det har sett ut så här med andra teaterchefer också, säger Anna Thurfjell.

Marknadskommunikatören vid Norrbottensteatern ser även andra problem med att, som hon anser, bara en sida har fått komma till tals i tidningen.

– En annan sak som kan vara värt att nämna är att Alexander Öberg mest jobbat med ekonomiska frågor sen han började. Det är först till hösten som man kommer börja spela det han är ansvarig för. Han är ju så ny och har just börjat man måste ju ge det lite tid, säger Anna Thurfjell.

Styrelsemötet

Från i morse fram tills klockan 18.00 i kväll pågår styrelsemötet som NSD skriver att att Alexander Öbergs framtid ska diskuteras.

– Det är ett vanligt styrelsemöte och det finns ingen särskild punkt där Alexander Öbergs framtid ska diskuteras, därmed inte sagt att kritiken som står i tidningen kommer framföras, säger Anna Thurfjell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer