Stor polisinsats på Porsön

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen genomförde polisen en större polisinsats på Porsön med flera husrannsakningar. En person född 1997 sitter anhållen misstänkt för narkotikabrott.

Det var en styrka på tio poliser som genomförde insatsen på Porsön på måndag morgon.

– Ett mindre beslag av narkotika gjordes och en man född 1997 anhölls misstänkt för narkotikabrott. En person som är under 15 år hämtades också in till samtal tillsamman med socialtjänsten, säger Patrik Ström, polisen Luleå.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Bakgrunden till gårdagens insats är den senaste tidens händelser på Porsön, bland annat bilbränder, rån och misshandel. Om personerna som nu togs in till förhör har kopplingar till tidigare händelser är dock oklart.

Han berättar att polisen har intensifierat sina insatser på Porsön som bland annat handlar om ökad polisnärvaro och spaningsinsatser.

– Det gör att flera enheter och ett 25-tal poliser varit inblandade inför tillslaget.

Han säger också att polisen kommer att fortsätta sitt arbete på bostadsområdet.

– Det är viktigt att vi får hjälp från andra håll i samhället där framförallt föräldrar har en viktig roll, att prata med sina barn. Ett vuxenansvar helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet