Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med in till den förtrollande trädgården i Piteå där lilla Selma passade på att träffa tomten som var på besök. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Följ med in till den förtrollande vinterträdgården i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Mysfaktorn var total när tomten besökte den drömska vinterträdgården i Piteå. Han omringades av barn som grillade marshmallows och lämnade önskelistor på klappar till julafton.

I Piteås gamla kvarter i centrum strömmar det julmusik ur högtalarna och ljusslingor med tusentals lampor och levande eldar lyser upp innergården. När SVT är på plats springer barn omkring och leker, pratar med tomten och grillar.

Här nalkas det jul.

– Tomten är väldigt viktig för barnen i juletid och det här är andra gången som han besöker oss, säger Lisa Hellmér som driver ett pensionat på innergården.

Selma och Idde träffade tomten

Tanken är att vinterträdgården ska fungera som en oas där själen får ro mitt i julstressen. Renskinn pryder kalla bänkar och det serveras varm glögg när kylan biter i kinderna.

– Det är helt underbart att vara här, värma sig vid elden och prata med barnen. Det här är barnens högtid, säger tomten – som egentligen heter Lennart Roslin.

I klippet får du träffa Selma och Idde som passade på att träffa tomten i den drömska vinterträdgården.

Kompisarna Selma och Idde passade på att träffa tomtefar när han gästade Piteå. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.