Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hjälporganisationen i Boden har fått sätta upp kravallstängsel vid sin butik för att klara av det hårda trycket av många besökare. Hör Johan Öqvist, verksamhetsledare, berätta om det hårda trycket i klippet. Foto: Vktor Lundmark/SVT

Stort tryck på hjälporganisation – trots minskade flyktingströmmar: ”Hyllorna töms varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Trots nya större lokaler och minskade flyktingströmmar har Hela Människan i Boden behövt sätta upp kravallstängsel på utsidan av sin butik.

– Det är helt enkelt för mycket folk och så högt tryck att vi måste slussa in besökarna, säger Johan Öqvist, verksamhetsledare på Hela Människan i Boden.

När flyktingar från Ukraina började komma till Boden i mars blev de lokaler där organisationen Hela Människan delar ut kläder, mat och hygienartiklar till behövande för trånga.

Trots att de nu fått betydligt större lokaler i centrala Boden och flyktingströmmarna från Ukraina minskat är det ändå varje dag högt tryck med långa köer. Organisationen har behövt sätta upp kravallstängsel utanför för att slussa in besökarna.

Norrbotten och kriget i Ukraina

Hyllorna töms varje dag

– Det är mycket folk varje dag. Allt vi får in tar slut, hyllorna kommer vara tomma i eftermiddag, Johan Öqvist, verksamhetsledare på Hela Människan i Boden.

Under måndagen fick organisationen in 1 800 ägg.

– Två timmar senare var det slut, säger Johan Öqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrbotten och kriget i Ukraina

Mer i ämnet