Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du fullmäktiges ordförande i Övertorneå, Tomas Vedestig (SJVP), om det svåra politiska läget i kommunen. Foto: Micke Nyberg/SVT

Politiskt kaos och påhopp i Övertorneås fullmäktige: ”Mycket ont blod som flyter”

Publicerad
Val 2022Valresultat

Fullmäktiges ordförande och sjukvårdspartisten Tomas Vedestig anser att klimatet i fullmäktige, nämnder och styrelser är tufft i Övertorneå. Han vittnar om ständiga personpåhopp och att politiken är kaosartad.

Många politiker i Övertorneå har lagt av på grund av det tuffa klimatet i fullmäktige och det är svårt att rekrytera ersättare. Speciellt bland kvinnor.

”Mycket ont blod som flyter”

Fullmäktiges ordförande Tomas Vedestig (SJVP) menar att det blivit riktigt kaosliknande under de två senaste åren med personpåhopp, partisplittringar och dålig stämning.

– Det är mycket ont blod som flyter och det känns som att man är ute för att hämnas på varandra i stället för att driva kommunen framåt och det är tragiskt. Det handlar mer om personfrågor och mindre om sakfrågor, säger Tomas Vedestig.

”Många håller sig borta”

Han förstår att kommuninvånarna reagerar starkt på sättet som politiken sköts på och att en del jämför det med bråk i en sandlåda.

– Vi videosänder alla fullmäktigemöten och alla som vill kan se hur politikerna beter sig mot varandra. Har man ett någorlunda sunt tänk så håller man sig borta, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2022

Mer i ämnet