Trycket på spelutbildningen i Boden är stort och man har fått in över tusen ansökningar. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Spelutbildningen i Boden översköljd av tusen ansökningar

Uppdaterad
Publicerad

Dataspelsbranschen visar i sin senaste rapport att spelbolagen i Sverige fortfarande söker sig utanför gränserna för arbetskraft. Men egentligen finns den här. I Boden är trycket hårt och över tusen personer har sökt till utbildningen.

Vid spelutbildningarna i Boden har man fått in drygt tusen ansökningar som de ser som ett första steg för att möta upp behovet.

– Vår roll i det hela är att möjliggöra den här branschen på ett ställe där folk inte trodde det var möjligt, säger Mattias Bergqvist, näringslivsutvecklare inom spel vid Boden business park.

Än så länge har man kommit en bra bit på vägen och ett av målen i Boden är att tusen personer ska jobba eller studera spel om fem år.

I klippet ovan berättar Mattias hur han ser på det stora behovet av inhemsk arbetskraft som inte täcks av utbildningarna i Sverige!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.