Lina Larsson och Annika Lundmark har tappad tilltron till Gällivare kommun efter dödsutrednnigen av deras vän Mikael. Foto: Filip Hannu/SVT

MS-sjuka vännen har tappat tilltron till kommunen: ”Kommer behöva deras hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Socialchefen medger att kommunen har uppgett felaktiga uppgifter kring ”Fallet Mikael”. Vännerna till 44-åringen har tappat tilltron till Gällivare kommun och är nu oroliga för framtiden.

– Jag är livrädd för att mina barn eller min sambo ska hitta mig på samma sätt, säger Annikka Lundmark.

Mikael som skulle ha daglig hjälp i hemmet måndag till torsdag hittades död efter flera dagar genom att hans vänner kontaktade polisen. Socialförvaltningen i Gällivare har sedan uppgett felaktiga datum för när första utredningen gjordes och nu pågår en ny Lex Sarah-utredning.

Mikaels vän Annikka Lundmark som själv har MS och kommer behöva hjälp i hemmet i framtiden är nu orolig eftersom hon har tappat förtroendet för Gällivare kommun.

Hör Annikka Lundmark och Linda Larsson berätta om frustationen kring att inte få veta vad som har hänt deras vän Mikael.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Mikael i Gällivare

Mer i ämnet