Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur barnen skuttar fram över madrasser efter flera månader utan träning. Foto: Thommy Johansson/SVT

Efter månader utan träning – här fylls idrottshallen i Kiruna av liv igen

Uppdaterad
Publicerad

Sjuåriga gymnasten Ylva strålar när hon återigen får träna gymnastik och leka i Kirunas idrottshall. Men hon längtar tills pandemin är helt ur vägen.

– När coronan är borta ska vi leka fritt!

– Coronan gjorde att vi inte kunde träna, men nu gör vi gympa och tränar, säger Lo som deltar i gymnastikträningen igen efter återöppnandet.

Hård kritik

Beslutet att stoppa idrottsverksamheten för barn och unga fick hård kritik av olika idrottsförbund. De framhöll vikten av att barn och unga ska kunna träna och röra på sig även under den pågående pandemin.

Coronaviruset i Norrbotten

Regeringen och Folkhälsomyndigheten lyssnade, och meddelade att de som är födda 2002 och senare kan börja med idrottsträningar igen.

”Corona är tråkigt”

Det var full fart med kullerbyttor, hopp och balansgång när SVT besökte en grupp barn från gymnastikklubben Norra Norden i Kiruna, när de tränade igen efter några månaders stopp.

–  Corona är tråkigt, man kan inte göra saker, när coronan är borta ska jag leka fritt, säger Ylva.

Hör mer i videon om vad barnen i GK Norra Norden tycker om corona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet