15-åringar ihjälkörda vid hållplats

Uppdaterad
Publicerad

Två 15-åriga flickor omkom på annandagen sedan de vid åttatiden på morgonen blivit påkörda strax efter det att de klivit av bussen på länsväg 204 i Lanna, väster om Örebro.

Den ena flickan dog omedelbart och den andra avled senare av sina skador på Universitetssjukhuset i Örebro.

Enligt polisen blev de påkörda av en personbil när de skulle korsa vägen vid busshållplatsen för att ta sig till en ridgård. Det var både mörkt och regnigt vid olyckstillfället, uppger polisen.

Föraren av personbilen chockades svårt. Polisen har utfört ett alkoholtest, men föraren misstänks inte ha kört onykter.

Båda flickorna kom från Örebro. Familjerna fick under onsdagen krishjälp.

– Det är fruktansvärt tragiskt. En sådan här olycka griper tag i alla, även om man som oss möter det i jobbet. Man tänker på hur hela livet slås sönder för familjerna, säger Lena Lundgren, gruppledare på socialjouren.

Vanlig olycksplats

Busshållplatser är där det sker flest olyckor med dödlig utgång, enligt Vägverket.

Det kan vara att man springer ut i vägen av någon anledning, ser sig om åt fel håll eller inte hinner uppfatta att det kommer en bil. Samtidigt kan bilarna komma i hastigheter på uppemot 90 kilometer i timmen, säger Thomas Andersson, pressekreterare på Vägverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.