Degerfors järnverk. Foto: Conny Sillén/ TT

22 anställda sägs upp på Outokumpu i Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

22 personer sägs upp från Outokumpu i Degerfors. Ytterligare tre lämnar företaget med avtalspension. Det står klart efter att förhandlingarna avslutats.

Den sista september förra året stod det klart att det skulle bli nedskärningar på företaget globalt och i Sverige, däribland på Degerfors järnverk. Totalt skulle företaget minska antalet anställda med 1000, varav 190 i Sverige.

När förhandlingarna avslutades i fredags stod det klart att 22 personer sägs upp i Degerfors på grund av arbetsbrist och tre personer får avtalspension, enligt Karlskoga tidning.

– Det är naturligtvis tråkigt att säga upp medarbetare, men på grund av situationen med importtrycket i Europa och coronapandemin måste vi sänka våra fasta kostnader för att säkra vår konkurrenskraft, säger Jonas Nordlund som är informationsansvarig vid Outokumpu Stainless till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.