Polisen har genomfört en teknisk undersökning i det här huset i Örebro. Foto: Jesper Mattsson/SVT

30-åring åtalas för mord på väster i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalades på måndagen för mordet på en man i 50-årsåldern i juli 2018 i en park på väster i Örebro.

Enligt åtalet ska 30-åringen ha knivhuggit den mördade mannen upprepade gånger i ansiktet och bröstet. Vittnen som fanns i parken ska under rättegången vittna om gärningsmannens aggressiva och hänsynslösa beteende.

– De har sett delar av händelseförloppet, säger åklagaren Karin Lindell. De har befunnit sig på platsen även om de varit på visst avstånd.

Man mördad på väster i Örebro

30-åringen misstänks också ha stulit en kamera och klädesplagg vid ett inbrott. Kameran ska han senare ha pantsatt. Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott.

Den här gången yrkar åklagaren på att mannen döms för mord och grov stöld. Efter avtjänat straff vill åklagaren se att mannen utvisas från landet på livstid.

Mannen nekar till alla misstankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad på väster i Örebro

Mer i ämnet