Advokat Bertil Schultz om tingsrättens beslut efter juldagens händelse i Hallsberg där en knivbeväpnad man ville bli skjuten av polisen. Foto: SVT

Advokaten om beslutet: ”Rimligt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

I dag hölls huvudförhandlingen i målet där en man misstänks för att ha hotat poliser med kniv på juldagen, och där polisen till slut tvingade skjuta mannen i benet för att han skulle släppa sitt vapen.

Tingsrätten beslutade att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning – något som både advokat Bertil Schultz och hans klient är nöjda med.

– Det är ett rimligt beslut, det tycker även min klient.

Knivman skjuten i Hallsberg

”Tragiskt”

Bertil Schultz tycker samtidigt att hela händelsen är tragisk, både för klienten och hans livssituation men även för de poliser som tvingades ingripa.

– Det är tragiskt att människor upplever att de måste ställa till med en sådan här stor sak för att komma i åtnjutande av psykiatrisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivman skjuten i Hallsberg

Mer i ämnet