Flera allvarliga olyckor har inträffat på jumps anläggning i Örebro. Foto: SVT / PRIVAT

Åklagare utreder studsmatteskador

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare har nu inlett förundersökning mot trampolinparken Jump i Örebro. Det efter att två anmälningar om allvarliga skador kommit in till polisen.

11-årige Ed fick ett stort jack i huvudet efter att ha slagit i en kant och 25-årige Marcus bröt nacken när han gjorde volter. Båda besökte trampolinparken Jump som nu ska utredas av åklagare för att se om företaget brustit i sitt säkerhetsarbete.

– Jag har precis beslutat om förundersökning, säger åklagare Martin EK. Efter att ha läst anmälningarna så kan det finnas misstankar om brott men det får utredningen visa.

Skadad på lekland

Konsumentverket har inlett ett arbete för att försöka ta fram gemensamma regler för branschen. Något som idag saknas trots att studsmatteland blir allt vanligare.

– Men även om det saknas branschgemensamma regler så utesluter inte det att företaget eller personal agerat oaktsamt, säger Martin Ek.

Om utredningen leder fram till åtal och företaget fälls kan det bli aktuellt med företagsbot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadad på lekland

Mer i ämnet