Foto: SVT

Alléskolan i Hallsberg hålls stängd – personer smittade av coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

Alléskolan och Allévux i Hallsberg kommer att vara stängda måndag och tisdag. Detta med anledning av att två personer testats positivt för coronavirus.

Det var under söndagseftermiddagen som skolans ledningsgrupp informerades att en elev och en medarbetare ur personalen testats positivt för coronavirus. Med anledning av det har skolledningen beslutat hålla hela skolan stängd under måndagen och tisdagen.

Smittskyddsenheten vid Region Örebro län har genomfört smittspårning och kontaktat de personer som kan ha utsatts för smitta.

Coronaviruset i Örebro län

– Det är ett antal av våra elever och medarbetare som är försatta i karantän utifrån smittskyddsenhetens rekommendation. Det är utifrån det som vi har tagit det här beslutet, säger Marie Kilk, skolchef.

Samtliga elever och medarbetare uppmanas under tiden skolan hålls stängd stanna hemma.

Länets största skola

Alléskolan är Örebro läns största skola med cirka 1 500 gymnasieelever, 800 elever som studerar på vuxenutbildningen samt ca 300 medarbetare. Skolan ligger i centrala Hallsberg.

– Vi upplever att det finns en stor oro hos elever, personal och vårdnadshavare. Vi kommer under måndagen och tisdagen jobba oerhört aktivt med frågan. Att kartlägga och hantera den uppkomna situationen, säger Kilk.

Deltog på Universitetsdagarna

Den smittade eleven har även deltagit på Universitetsdagarna vid Örebro universitet den 4 mars och smittskyddsenheten uppmanar därför de som varit där att vara uppmärksamma på symptom såsom feber, hosta eller andningsbesvär.

– Det är viktigt att betona att det vi vet är att det är en elev och en medarbetare som testats positivt för coronavirus. Ingen annan har ju uppvisat symptom, säger Marie Kilk.

Hör hela intervjun med skolchefen Marie Kilk här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet