Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Kristofer Ström vid olycksplatsen. Foto: SVT

Tre personer döda i trafikolycka mellan Karlskoga och Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Bilden klarnar nu något efter den svåra dödsolyckan mellan Karlskoga och Degerfors strax före midnatt på fredagen. Enligt vittnen ska den ena bilen ha legat kvar i fel körfält efter en omkörning, kort därefter var frontalkrocken ett faktum.

Tre personer har bekräftats döda, ytterligare en är allvarligt skadad.

Larmet om den allvarliga olyckan på länsväg 205 kom till polisen vid 23.37 på fredagskvällen. Det är inte klarlagt exakt vad som har hänt, men under lördagen har polisen gått ut men några fler detaljer kring det sannolika händelseförloppet.

– Den ena bilen kom i väldigt hög hastighet och började brinna strax efter kollisionen, säger Evelina Molander, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen.

Enligt polisen har en bilist, som blev omkörd i samband med den våldsamma krocken, blivit vittne till händelsen.

– Vittnet säger att omkörningen skedde i väldigt hög fart och att fordonet inte kom tillbaka till höger körfält, så det blev en frontalkrock med en bil som kom från Degerforshållet, säger Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson.

Tre av fyra inblandade döda

Både ambulanser och ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen vid midnatt.

Vid femtiden på lördagsmorgonen bekräftade polisen att tre av de fyra inblandade personerna dött av sina skador. Dödsoffren är en 19-årig kvinna och en 25-årig man. I den bilen fanns ytterligare en tonårsflicka som vårdas på sjukhus med svåra skador.

Den tredje person som hittills bekräftats död är föraren av det andra inblandade fordonet, den omkörande bilen. Det rör sig om en man i 35-årsåldern som är skriven i ett annat nordiskt land, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Olyckan orsakade totaltstopp på den aktuella sträckan. Vid sextiden på lördagsmorgonen meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen.

Delar av de olycksbilarna fanns kvar på platsen på lördagsmorgonen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på väg 205

Mer i ämnet