Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Claes Vitez, rektor på Möckelngymnasiet i Degerfors. Foto: SVT

Så hanterar skolan chocken efter dödsolyckan: ”Har förberett oss”

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors är en kommun i sorg efter den tragiska dödsolyckan på väg 205 där tre personer miste livet, varav en var i gymnasieåldern. Idag höll kyrkan extra öppet och imorgon förbereder skolverksamheten för att möta elever i sorg.

– Möjligheten till stöd och att träffa andra som känner likadant finns, säger Claes Vitez, rektor på Möckelngymnasiet i Degerfors.

Två av de tre avlidna i den tragiska trafikolyckan på väg 205 var hemmahörande i Degerfors och en yngre kvinna från Karlskoga skadades allvarligt. Händelsen sätter djupa spår i den lilla kommunen Degerfors där skolan och kyrkan gick ihop under söndagen för att möta elever och andra sörjande vid kyrkan.

Och även om skoldörrarna öppnar igen på måndag så kommer allt vara långt ifrån som vanligt. Det här är något som gymnasiet förbereder sig inför när man ska ta emot elever i sorg.

– Vi har förberett oss hur vi ska ta emot eleverna på måndag igen. Vi har också kallat till en samling här idag så man på församlingshemmet eller i kyrkan kan få möjlighet till stöd och träffa andra som känner likadant, säger Claes Vitez, rektor på Möckelngymnasiet.

Hör honom berätta mer i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på väg 205

Mer i ämnet
Mer Örebro
Mer Nyheter