Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Edström Trulsen som överlevde dödsolyckan mellan Karlskoga och Degerfors i våras lever för sina vänner som inte längre finns. Hon har tatuerat in sin livsdevis på högerarmen. Foto: Johannes Weckström /SVT

Sara överlevde dödsolyckan på väg 205: ”Jag grubblar mera”

Publicerad

Sara Edström Trulsen överlevde den tragiska dödsolyckan på väg 205, mellan Degerfors och Karlskoga i våras. Men hennes vänner dog, bland annat hennes bästa vän. Så här snart ett år efter olyckan handlar livet om att komma ikapp och våga blicka tillbaka.

Det är praktik som gäller, under det andra året på hotell- och restaurangprogrammet. Vi träffar Sara på ett av hotellen i Örebro. Ett gäng arbetare i signalgula arbetskläder som rivit av en stadig frukost har lämnat rejält med disk efter sig. Sara rullar in den fulla brickvagnen till diskrummet. På 10 minuter är den tömd och allt sorterat i väntan på diskning.

– Jag trivs jättebra här. Får göra allt möjligt, men gillar nog mest att stå i receptionen och ta emot gäster. Det är trevligt att prata med människor, säger hon.

Steg för steg

Under höstterminen har hon varit här. Det är svårt att orka med hela dagar, eftersom kroppen inte helt har hämtat sig och det är mycket spring.

– Jag var här och provade först. Kände att det här går ju bra. Men jag förstod snart att jag inte skulle orka springa runt i åtta timmar, så jag har fått prova mig fram. Just nu kör jag från 8 på morgonen till 13-14-tiden, säger Sara.

Saknaden stor

Hon har börjat spela badminton på fritiden och umgås med vänner. Målet är att gå färdigt utbildningen och parallellt söker hon extraarbete. Inombords försöker hon bearbeta det hon varit med om och hantera saknaden av vännerna som dog.

– Jag har börjat grubbla mera och märker på andra när jag gör det. Jag är inte lika spontan som tidigare, men jag har vuxit som människa, säger Sara.

Hör henne berätta mer i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolyckan på väg 205

Mer i ämnet