Foto: Enana Alrafidain/SVT

Dödsolyckan på väg 205 – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan fredag och lördag omkom tre personer i en trafikolycka på väg 205 mellan Degerfors och Karlskoga. En kvinna vårdas på USÖ. Det här är vad vi vet:

Fredag den 23 april:

Klockan 23.37 larmas ambulans, ambulanshelikopter, polis och räddningstjänst till en allvarlig trafikolycka på väg 205 mellan Degerfors och Karlskoga. En kvinna flygs med helikopter till USÖ. Tre personer, en man i 25-årsåldern, en 19-årig kvinna och en man i 35-årsåldern omkommer i samband med olyckan.

Lördag 24 april:

Polisen går ut med uppgifter om hur olyckan troligtvis gått till. Enligt vittnesuppgifter till polisen har föraren i den ena bilen, en 35-årig man, gjort en omkörning i hög hastighet. Mannen styrde aldrig tillbaka till det högra körfältet. Istället frontalkrockade bilen med bilen i det mötande körfältet, som kom från Degerforshållet. I den bilen färdades en 25-årig man, en 19-årig kvinna och en tonårig kvinna. Mannen och den 19-åriga kvinnan omkom i olyckan. Den andra kvinnan i bilen vårdas på USÖ.

I den omkörande bilen färdades en 35-årig man, som är skriven i ett annat nordiskt land. Också han omkom.
 

Söndag 25 april:

Enligt polisens uppgifter är kvinnan som vårdas på USÖ efter trafikolyckan inte livshotande skadad. Hon är hemmahörande i Karlskoga.

Kyrkan i Degerfors öppnade sina dörrar för sörjande på söndagen, där fanns också kommunens POSOM-grupp för att möta upp dem som behövde stöd.

Möckelngymnasiet, där den omkomna 19-årigen var elev, informerade på söndagen personal och klasskompisar om händelsen inför måndagens skoldag.

Måndag 26 april:

Polisen utreder dödsolyckan för att kunna ge svar på vad som hänt. Att båda förarna avlidit gör utredningen svårare.

Transportstyrelsen var vid olycksplatsen på måndagen. Att vägen är farlig, eftersom det saknas vägren i norrgående riktning, har Degerforsbon Dan Larsson påtalat för Trafikverket för tre veckor sedan. Han oroades för just en sådan här olycka.

Tisdag 1 juni:

Polisens förundersökning om dödsolyckan på väg 205 mellan Karlskoga och Degerfors i april läggs ner. Förundersökningen gällde två fall av grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik och läggs ner med anledning av att den misstänkte är död.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolyckan på väg 205

Mer i ämnet