Degerforsbon Dan Larsson har själv varit när att krocka på sträckan där tre personer dog. Foto: SVT

Han anmälde olycksvägen till Trafikverket för bara några veckor sedan

Uppdaterad
Publicerad

I helgens bilolycka omkom tre personer i en bil som körde norrut från Degerfors mot Karlskoga på väg 205, när en omkörande bil kom över i deras fil. För bara några veckor sedan fick Dan Larsson möte när han åkte i motsatt riktning, på samma väg.

– Jag kunde väja för att jag kom från rätt håll, konstaterar Dan, som redan då kontaktade Trafikverket för att påpeka att den möjligheten borde finnas åt båda hållen.

I mars körde Degerforsbon Dan Larsson sträckan mellan Karlskoga och Degerfors i södergående riktning då han plötsligt fick möte av en omkörande bil.

– Det fanns ingen vägsträcka kvar att köra på till slut så jag och en bil till fick väja ut i dikesrenen.

Dödsolyckan på väg 205

Det fick Dan Larsson att tänka efter och kontakta Trafikverket via mejl.

– Jag kunde ju väja men det går inte om man färdas i norrgående riktning, konstaterar han. Samma håll som de som dog kom ifrån.

Anledningen – ett räcke som ska skydda cyklister som färdas utefter 205 på en cykelväg.

Fick svar från Trafikverket

Det har bara gått några veckor men Dan har hunnit fått svar från Trafikverket.

– De kan inte göra något utan mer information, konstaterar Dan Larsson. Jag vet inte om de menar att jag ska åka ut och ta bilder och göra egna mätningar eller hur det ska gå till. Men jag har i alla fall påtalat problemet även om det känns för jäkligt med olyckan i helgen.

Se bilderna från olyckssträckan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på väg 205

Mer i ämnet