Olycksplatsen några timmar efter kollisionen. Foto: SVT

Så utreds dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder den dödsolycka som inträffade på väg 205 mellan Degerfors och Karlskoga i helgen. Det handlar om att få en bild av och kunna ge svar om vad som hänt.

David Askeröd är förundersökningsledare på polisen och den som leder utredningen.

– Just nu försöker vi skaffa oss en bild av vad som har hänt, säger han. Jag precis som många andra har bara läst och hört det som media har rapporterat ännu så länge.

Viktigt att utreda

Att båda chaufförerna avlidit gör det svårare att att utreda men det är ändå viktigt att göra så mycket man kan, understryker David Askeröd. 

– Dels finns det ett stort samhällsintresse att utreda om det hela hade gått att undvika på något sätt. Sen har det stor betydelse för de efterlevande som behöver få svar för att kunna gå vidare.

Fortkörning kan ha spelat roll

Det krävs att det finns misstankar om brott för att polisen och trafikmyndigheterna ska utreda ärenden. I det här fallet handlar det om att en av chaufförerna till exempel kan ha kört för fort. 

– Vårt jobb är att undersöka bilarna och kropparna efter de avlidna för att leta efter svar. Transportstyrelsen undersöker platsen där olyckan inträffade.

Representanter från Transportstyrelsen var på plats på väg 205 under måndagen. I samband med obduktionerna av de avlidna kommer också drogtester att genomföras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolyckan på väg 205

Mer i ämnet