Ännu ett tufft pandemiår – företagarna hoppas på ett ljusare 2022

Uppdaterad
Publicerad

Många företagare i regionen har haft ännu ett tufft pandemiår bakom sig med både med- och motgångar. Vi har träffat Eva Cooper, regionchef på Företagarna, för att prata lite om året som gått – och så siar hon om 2022.

I klippet hör du Eva Cooper, regionchef på Företagarna, berätta om besöksnäringen och vilka branscher som hon tror kommer gå starkt nästa år.

Eva Cooper är regionchef för Örebro län, Dalarna och Värmlands län. Och det är mycket som skiljer våra län åt. I Dalarna stod julborden sig starka i år och det största problemet har varit att hitta bra personal, i Värmland är den viktiga gränshandeln med Norge i fokus. I Örebro län oroas småföretagarna över brottsligheten.

Coronaviruset i Örebro län

Otrygghet och brott

– Något som kommer fram i alla dialoger jag har med företagare i Örebro län är otrygghet och brott. Det är tyvärr många företagare som faktiskt börjar undra hur länge de ska orka och det är ett problem, säger Eva Cooper, regionchef på Företagarna.

SVT Nyheter Örebro har tidigare berättat om återkommande stölder mot olika butiker, och att både polisen och Örebro kommun jobbar med frågan. Eva Cooper säger att Örebro län sticker ut med den här problematiken.

– Det behövs ett ännu mer fördjupat samarbete mellan företagen, kommunpolitiker, polisen och länsstyrelsen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet