Totalt är det ungefär var tredje anställd på Arbetsförmedlingen i landet som berörs av varslet. I Örebro län jobbar ungefär 280 personer på myndigheten enligt Sari Harju.
– Det är tufft att ställa om. Vi behöver prioritera vad vi ska göra, och se över vad vi kan förvänta oss att arbetssökande och arbetsgivare kan göra via de digitala kanalerna.
Minskad bemanning
Det finns inga uppgifter än på hur många tjänster som försvinner i länet. Enligt Sari Harju har man redan minskat bemanningen med ungefär 60 personer de senaste två åren.
– Jag är hoppfull, men vill inte nonchalera situationen. Vi har hela tiden fått rodda om när vi blivit färre och det här görs inte utan att det märks, säger Sari Harju.
Jobbar digitalt
Hon betonar att Arbetsförmedlingen ska fortsätta jobba med digitala tjänster.
– Det är en resa som vi påbörjat och behöver utveckla. I omställningen behöver vi också fundera på om alla tjänster behövs i alla kommuner. Tjänster som används sällan skulle man till exempel kunna leverera från Örebro.
När den nya regeringen bildades bestämdes att Arbetsförmedlingen ska sluta förmedla jobb till 2021, och endast fungera som en kontrollmyndighet. Det har dock ingenting med det aktuella varslet att göra. Det gäller för budgeten 2019.