Från vänster: Katrin Lidberg, ordförande RFSL Örebro, Tindra Svanberg, vice ordförande RFSL Örebro, Caroline Daly verksamhetsansvarig Örebro Rättighetscenter. Tillsammans med ABF har de arbetat fram programmet för årets Nerike Pride. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Årets Nerike Pride blandar fysiska och digitala möten

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin har arrangörerna av Nerike Pride inte valt att göra som många andra – lägga ner i väntan på att pandemin går över. Istället växlar man nu försiktigt upp igen.

– Många i hbtqi-gruppen är redan väldigt isolerade och att inte kunna träffa varandra påverkar stort, förklarar Tindra Svanberg, vice ordförande för RFSL Örebro, och fortsätter:

– Det är därför vi jobbat så hårt för att åtminstone kunna erbjuda några fysiska träffar i år.

Tillsammans med Örebro Rättighetscenter och ABF anordnar föreningen årets Nerike Pride som också har flera digitala föreläsningar och mötesplatser eftersom man uppmärksammat att många uppskattar dem också.

– Däremot blir det ingen parad, suckar Tindra Svanberg, för det går inte att göra coronasäkert. Men vi hoppas på att det ska gå att genomföra nästa år.

Det här finns att göra under Nerike Pride:

Här hittar du hela programmet för Nerike Pride

Kulturkvarteret ordnar Pridehelg med bland annat workshop i dans och utställning

Svenska kyrkan har ett program som bland annat innehåller regnbågsmässa och regnbågsorgel

Författaren Mian Lodalen berättar om sin senaste bok på Pride House som går att följa digitalt

Tipsa oss gärna om fler programpunkter på orebro@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.