Anna Örenius, grundare av Örebro Pride, är nöjd med årets festival. Foto: SVT

Arrangören efter pridefestivalen: ”Vi är jättenöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Pridefestivalen i Örebro avslutades på söndagen med en regnbågsmässa i Nikolaikyrkan. Grundaren av Örebro Pride, Anna Örenius, är nöjd med årets festival. – Det känns som att budskapet genomsyrade alla dagar.

Örebro Pride, som i år hade temat att lyfta fram att alla människor är vackra som de är, avslutades på söndagen.

– Vi är jättenöjda och allt flöt på utan problem. Hela festivalen är väldigt speciell egentligen, det är inte bara en musikfestival, den har ett budskap och det känns som att det genomsyrade alla tre dagar, det känns jättekul, säger Anna Örenius, som är grundare av Örebro Pride.

Paraden en höjdpunkt

Föreläsningen med Lukas Svärd, som vid 18 års gjorde en könskorrigering och som på fredagen delade med sig av sin livsresa, var en av de största höjdpunkterna under pridefestivalen enligt Anna. En annan höjdpunkt var lördagens Prideparad som tågade genom centrala Örebro.

– Den siffran vi fått till oss av vakter och polis är runt 9 000 deltagare i tåget, det är fler än förra året då det var runt 7 500.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pride Örebro

Mer i ämnet