Kommunalrådet Rasmus Persson (C). Foto: SVT

Attendo får nobben av Örebro kommun

Publicerad

Örebro kommun nobbar fortsatt samarbete med Attendo. Det innebär att företagets nybyggda boende i Rynningeviken fortsätter att gapa tomt.

Attendo Rynningeviken skulle ha varit igång i augusti, men så blev inte fallet. Företaget har inte tecknat något avtal med kommunen och enligt kommunalrådet Rasmus Persson (C) är det i dagsläget inte aktuellt av skriva något heller.

– Just nu relationen väldigt infekterad med tanke på vad som händer på Elgströmska huset. Jag har mycket svårt att se att vi skulle teckna avtal med ett företag där vi inte är nöjda med kvalitén, uppföljningen eller arbetsmiljön, säger han till Tvärsnytt.

Elgströmska huset

Attendos presschef Charlotte Näsström Morén bekräftar att boendet gapar tomt, men säger att diskussioner pågår med kommunen.

– Vi vet att behovet av äldreplatser är stort, men det är klart – snart måste vi börja se över andra lösningar, säger hon.

Vilka lösningar skulle det vara?

– Vi kan exempelvis teckna avtal med kranskommuner, men om det blir så är för tidigt att säga.

Attendo driver sedan 2007 det kritiserade demensboendet Elgströmska huset i Mellringe i Örebro. I april beslutade Örebro kommun att inte förlänga avtalet med företaget som gäller till den sista maj.

– Vi söker nu en ny privat aktör som vill ta över och kommer att gå ut med upphandlingsunderlag i oktober, säger Rasmus Persson (C).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elgströmska huset

Mer i ämnet