Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Fastighetsskötaren Patrik Sohl som hittade den mystiska lastbilen berättar om händelsen. Foto: Örebro kommun/SVT

Avfall från kritiserad butik i Örebro hittades i mystisk lastbil

Publicerad

En mystisk lastbil full med avfall hittades dumpad på en tomt i industriområdet Holmen i Örebro. Avfallet kunde senare knytas till den kritiserade livsmedelsbutiken Sindibad och lastbilen var anmäld stulen.

– Det var skräp överallt och såg på ren svenska förjävligt ut, säger Patrik Sohl, fastighetsskötare, som hittade lastbilen.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om kritiken mot livsmedelsbutiken Sindibad. Verksamheten har upprepade gånger fått vite av Örebro kommun för brister i livsmedelshanteringen, men även för hur de hanterat sitt avfall.

Förra året hittades en mystisk lastbil full med avfall som kommunens miljöinspektörer kunde knyta till Sindibad. Enligt polisanmälan hade lastbilen stulits i Odensbacken.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiserad livsmedelsbutik i Örebro

Mer i ämnet