Livmedelsbutiken Sindibad har fortsatt sin verksamhet. Foto: SVT

Företaget bakom Sindibad förlorar bygglovsstrid i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Företaget bakom kritiserade livsmedelsbutiken Sindibad i Örebro överklagade kommunens beslut att inte bevilja verksamheten något nytt tillfälligt bygglov. Nu ger Mark- och miljödomstolen Örebro kommun rätt.

Butiken har fått återkommande viten för brister i både livsmedels- och avfallshanteringen.

När Örebro kommun inte beviljade Sindibad nytt bygglov överklagade företaget först till länsstyrelsen och sedan till Mark- och miljödomstolen. Båda har nu avslagit överklagandet.

Kritiserad livsmedelsbutik i Örebro

SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med Sindibads juridiska ombud som i nuläget inte vill svara på om de även kommer överklaga till Mark- och miljööverdomstolen, som är den sista instansen.

En av de tidigare ägarna dömdes för medverkan i upploppen i Sveaparken. Se mer i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I polisens filmmaterial från Sveaparken syns bland annat hur den förra Sindibadägaren maskerad angriper en polisbil. Hör åklagaren berätta i klippet varför han släpptes ur häktet. Foto: Förundersökningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiserad livsmedelsbutik i Örebro

Mer i ämnet