Försök till bankrån i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Handelsbanken i Lindesberg utsattes under onsdagseftermiddagen för ett rånförsök. Enligt polisen hade rånaren något som uppfattades som ett automatvapen.

– En man har kommit in i lokalerna och haft med sig något som personalen uppfattar som ett automatvapen. Han har sedan försökt tillskansa sig pengar. Vad jag fått mig till livs så har han inte lyckats med det. Han lämnade sedan till fots och vi vet inte åt vilket håll, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Polisen hade en stor styrka på plats i Lindesberg och hela polisregion Bergslagen stöttade upp insatsen.

– Det pågår just nu ett intensivt eftersök efter den här personen, säger Mats Öhman.

Den information som Mats Öhman fått säger att det är en ensam man som ligger bakom rånförsöket.

Enligt Handelsbanken i Lindesbergs hemsida så hanterar bankkontoret kontanter.

Kan inte utesluta koppling till bombhot i Örebro

50 minuter innan överfallslarmet kom från banken så bombhotades Ica Maxi i Örebro. Polisen kan inte utesluta kopplingen mellan bankrånet och hotet.

– Det kan vara två olika händelser, men det kan också vara ett sätt att avleda resurser för att ha större chans att lyckas med ett annat brott, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Lång man i dunjacka och militärbyxor

Enligt polisen uppfattades gärningsmannen som lång, mellan 180 och 190 centimeter, han var iklädd en bylsig dunjacka och bar militärbyxor. Mannen var maskerad men ögonen syntes.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Ingen skadad

Enligt Handelsbankens pressavdelning är ingen i personalen fysiskt skadad.

– Vårt stödteam är inkopplat för att ta hand om personalen på bästa sätt, säger Joel Holm, presstalesperson på Handelsbanken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.