Foto: SVT

Efter flytten från Vivalla – så tycker eleverna

Publicerad

Trots tidigare morgnar, bussåkande och att inte längre få gå med de vanliga kompisarna, är det positiva tongångar hos eleverna som fått lämna Vivallaskolan.

– Jag tycker det är bra att få börja i en ny skola och att de stängde högstadiet i Vivallaskolan. Jag tycker att jag lär mig mer på en annan skola. Nu skriver jag långa texter, det gjorde jag inte när jag gick i Vivalla, säger Ogbad Osman, som går på Gumaelius.

Hon tycker det är bra att man stänger högstadiet på Vivallaskolan.

– Man lär sig mer saker i andra skolor än i Vivalla, säger hon.

Trivs på nya skolan

Även Abdullahi Mahad, som går i årskurs 7 på Lillån sedan i höstas, trivs på den nya skolan. Där ansträngde man sig för att ta emot de nya eleverna.

–   När terminen startade så fick vi gå en tipspromenad med olika personer, säger Abdullahi. 

Visst hänger han fortfarande mest med de gamla kompisarna från Vivalla, men han har börjat få nya kompisar. Och han känner att de behandlas på samma sätt som alla andra på skolan.

Forskning ska ge svar

Örebro kommun har avsatt fyra miljoner kronor för att i ett forskningsprojekt undersöka hur elevernas skolresultat påverkas av elevflytten. I projektet, som ska pågå under tre år, ska man även titta på hur eleverna trivs och om de inkluderas på de nya skolorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Vivallaskolans högstadium

Mer i ämnet