Ett större område är avspärrat och polisen är på plats i Örebro efter en explosion under natten till onsdagen. Foto: Richard Ström

Explosion på nattklubb i Örebro – särskild händelse inledd

Uppdaterad
Publicerad

Nattklubben ”Efter två” i industriområdet Holmen i Örebro började brinna efter en explosion under natten till onsdagen.

– Vi har ingen anledning att tro annat än att det här är en avsiktligt utplacerad sprängladdning, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

Polisen i region Bergslagen har inlett en särskild händelse och en stab har tillsatts.

– Vi har en stor polisinsats i området som har undersökt intilliggande fastigheter, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen.

Explosion i Örebro

Stort område avspärrat

Enligt SVT:s reporter på plats är ett större område avspärrat tidigt på morgonen. Polisen kan inte säga hur länge det kommer vara avspärrat.

Nationella bombskyddet har påbörjat sin undersökning av det som är kvar av lokalen. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats i explosionen, men det är heller inte uteslutet än.

– När branden är helt släckt så ska vi undersöka fastigheten som i stort sett är jämnad med marken, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

– Vi kommer säkert göra en teknisk undersökning i området under dagen också.

Ingen misstänkt

Bombskyddet ska också säkra platsen för att utesluta att några fler farliga föremål finns i området.

– Det är en väsentlig del i bombskyddets verksamhet. Men vi har inga konkreta misstankar, säger Tommy Lindh.

I nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi har ingen anledning att tro annat än att det här är en avsiktligt utplacerad sprängladdning.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Omkring klockan 8.30 på morgonen rapporterar SVT:s team på plats att de yttre avspärrningarna har hävts. Det ryker fortfarande och personer som arbetar inne på området väntar utanför avspärrningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Örebro

Mer i ämnet