Räddningstjänsten uppger att de förväntas bli klara med efterarbetet under måndag förmiddag. Foto: Peter Comstedt/SVT

Brandkåren beräknas lämna Rejmes under förmiddagen

Uppdaterad
Publicerad

I lördags härjade en omfattande brand på bilföretaget Rejmes i Örebro och stora delar av byggnaden totalförstördes. Nu uppger räddningstjänsten att eftersläckningen förväntas avvecklas under förmiddagen.

Under söndagen var brandkåren fortfarande på plats för att eftersläcka branden på bilföretaget Rejmes i Örebro. Nu uppger räddningstjänsten att de förväntas bli klara med eftersläckningen under måndag förmiddag.

Läs mer: Tillfällig flytt kan bli aktuell för Rejmes

Storbrand på Rejmes i Örebro

– Vi har haft bevakning i natt och det ser ut som om vi kommer att kunna avveckla för vår del. Men området kommer att fortsätta vara avspärrat och bevakat av väktare, säger Pelle Lindgren, inre befäl vid Nerikes brandkår.

– Arbetet har flutit på bra men krävt mycket personal och resurser, berättar räddningstjänstens Pelle Lindgren om branden på bilfirman Rejmes. Foto: Peter Comstedt/SVT

”Största händelsen i år”

Under lördagen spred sig giftig rök över centrala delar av Örebro och brandkåren arbetade med att begränsa elden från att sprida sig från verkstaden.

– Det här har varit den största händelsen det här året och som mest var vi ca 35 personer där ute, berättar Pelle Lindgren.

– Arbetet har flutit på bra men det har krävt mycket personal och resurser. Vi har arbetat i olika omgångar, fyra till fem timmar i sträck för att sedan vila fyra till fem timmar.

Under måndagsmorgonen kommer de sammanlagt 160 anställda på Rejmes i Örebro att få mer information om läget efter branden. Både brandchefen från Nerikes brandkår och personer som utrett skadorna kommer vara med och informera personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbrand på Rejmes i Örebro

Mer i ämnet