Förundersökningen gällande branden på Rejmes har lagts ned Foto: Anders Nord/SVT

Orsaken till branden på Rejmes förblir olöst

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen gällande branden på bilverkstaden Rejmes i Örebro har lagts ned. Enligt polisen går det inte att göra någon utredning av brandorsaken på grund av brandens omfattning.

Det var på lördagen den 6 maj som bilverkstaden Rejmes i Örebro brann. Giftig rök spred sig över delar av Örebro och invånarna uppmanades att hålla sig inomhus.

LÄS MER: Kraftig brand i bilhall i Örebro

Storbrand på Rejmes i Örebro

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades och en utredning startades. Men i förra veckan lades förundersökningen ned.

– Vi har svårt att komma vidare eftersom vi inte kan göra en brandorsaksundersökning på grund av att det har brunnit väldigt mycket. Delar har rasat in och det är rasrisk så tekniker kan inte röra sig på platsen, säger Pär Nylén, som är förundersökningsledare vid polisen.

Han berättar att rubriceringen under hela arbetets gång varit allmänfarlig vårdslöshet och att det inte funnits någon anledning att ändra den.

Så man har ingen aning om hur branden startade?

– Nej, det är det som är det svåra. Eftersom man inte kan utreda brandorsaken blir det också svårt att då veta hur branden har startat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbrand på Rejmes i Örebro

Mer i ämnet