Rejmes vd Peter Andersson känner idag glädje över att vara igång efter branden. Foto: SVT

Fem månader efter storbranden – Rejmes i full gång

Publicerad

Det är nu fem månader en storbrand härjade på Rejmes i Örebro och giftig rök spred sig över centrala stan. Stora delar av verkstaden totalförstördes, men nu är verksamheten i full gång.

Det var den 6 maj i år som en kraftig brand startade i bilverkstaden Rejmes i Örebro. Branden orsakade en stor rökpelare av giftig rök som spred sig över centrala Örebro och stora delar av lokalerna totalförstördes.

Det har gått fem månader sedan storbranden och nu är verksamhet åter i full gång.

– Idag känns det helt fantastiskt. Vi har egentligen varit igång mer eller mindre hela tiden och vi klarade vår målsättning med att vara igång fullt ut till den 1 september, säger Peter Andersson, vd på Rejmes.

Verkstaden är åter i full gång. Foto: Cathrine Gustavsson/SVT

Stora delar totalförstördes

I lokalerna som totalförstördes fanns personbilsverkstad, skadeverkstad, butik, tvättgata och personalutrymmen och nu är det bara tvättgatan som saknas.

– Det har varit inspirerande att hitta lösningar på allt, vi har fått vara väldigt lösningsorienterade och det har gällt allt från liftar till ventilation. Upphandling av den nya tvättgatan är klar och den kommer vara klar under första halvåret nästa år.

Ny verkstad 2019

Fortfarande är ytan utanför den kvarvarande byggnaden tom, men en ny verkstad kommer att byggas.

– Det som är på gång är projektering och upphandling för att återuppbygga den gamla verkstaden. Målet är att en komplett verkstad ska stå klar första halvåret 2019.

Till en början upprättade polisen en anmälan om skadegörelse genom brand, men den lades ner på grund av brandens omfattning. Vad som orsakade branden är fortfarande oklart, men teorin är att det hela berodde på ett elöverslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand på bilfirma

Mer i ämnet