Verksamhetschefen Ylva Rosén svarar på era frågor. Foto: Angela Hanagarth/SVT

BUP larmar: Långa köer – ställ frågor till verksamhetschefen

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler familjer söker vård för sina barn hos barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Nyligen slog ett 20-tal medarbetare på länsmottagningen larm om långa köer och svårigheter att möta barnens behov av vård. Vår chatt är nu igång och du kan ställa dina frågor, eller berätta om dina erfarenheter, till Ylva Rosén, verksamhetschef för psykiatri för barn och unga vuxna, Region Örebro.

Den psykiska ohälsan går långt ner i åldrarna och söktrycket till BUP:s länsmottagning har ökat. Samtidigt har resurserna bara ökat marginellt. Verksamheten är beroende av hjälp och insatser från andra aktörer för att klara det ökade trycket.

– Här måste andra som jobbar nära barnen kliva in och arbeta tillsammans med oss, säger Ylva Rosén.

Köerna till BUP

Långa väntetider för både neuropsykiatriska utredningar och till läkare kan innebära kraschad skolgång för barn och tonåringar och leder till en utsatt situation för hela familjer.

Ställ frågor till verksamhetschefen

Vad har du som tonåring eller förälder till ett barn som mår psykiskt dåligt och/eller har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning för erfarenhet av eller frågor om vården eller samarbetet mellan vården och skolan?

Ställ dina frågor eller berätta om dina erfarenheter redan nu. Frågorna kommer sedan att besvaras och publiceras här i chatten med Ylva Rosén, med start onsdag klockan 10.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Köerna till BUP

Mer i ämnet