Under sommaren har Manillagatan i Oskarsparken i Örebro varit avstäng till förmån för stadsodling och bygglek. Foto: SVT

Byggleken i Oskarsparken poppis i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren har Manillagatan i Oskarsparken i Örebro varit avstäng till förmån för stadsodling och bygglek.

– Responsen har varit väldigt positiv, många har gett det 5 av 5, säger Anna-Karin Wulgué, konsthallschef på Örebro konsthall.

Projektet har varit en sommarsatsning och del i Open art kids, med en öppen skaparverkstad och stadsodling i centrala Örebro.

– Man har kunnat komma hit för att så ett frö eller bygga insektshotell, men också prova på att hamra, snickra och såga. Många av barnen har byggt kojor, det har varit väldigt populärt att bygga sin egen lekmiljö, berättar Anna-Karin Wulgué.

”Det här är något annat”

Till byggleken har runt 2 300 personer kommit när den varit öppen i sommar, men platsen har även vari tillgänglig och populär även utanför öppettiderna. Anna-Karin Wulgué tror att projektet blivit populärt bland annat tack vare formatet.

– Det är inte nytt utan något som kommit tillbaka, att man får vara med och skapa. Lekplatser ser ofta likadana ut, men det här är något annat, säger hon.

Kvar två månader till

Byggleken har varit en del av Open art, som avslutas i helgen. Själva byggleken och dessinnehåll kommer dock stå kvar till sista oktober.

– Då plockar vi ihop allting och hoppas att den återkommer på någon annan plats i Örebro nästa sommar, säger Anna-Karin Wulgué.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.