Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
C i Laxå ökar mest i länet, starta klippet för att se partiets firande. Foto: Helena Yohannes Magnusson /SVT

Centerpartiets glädje i Laxå – firar med nattbad

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet i Laxå är det parti som ökar mest i länet. Med fyra av fem valdistrikt räknade, visar det preliminära valresultatet att partiet går fram med 18 procentenheter och blir därmed största parti.

– Jag är jätteglad för vårt lag som varit starkt, säger Arne Augustsson (C)

Under den föregående mandatperioden har Kristdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet styrt i Laxå. I valet 2018 var Kristdemokraterna största parti med 39 procent, men enligt det preliminära valresultatet med fyra av fem distrikt räknade ser Kristdemokraterna ut att tappa 15 procentenheter.

Mandatförändringen kastar om förutsättningarna i kommunen men Arne Augustsson vill inte gå in på vilka partiet man vill samarbeta med framöver.

Valet 2022 Örebro län

Vad beror det på att ni går fram så här mycket, samtidigt som ert samarbetsparti backar betydligt?

– Vi har väl inte gått ut och lovat någonting för vi vet hur tufft det kommer bli de närmaste åren. Vi måste satsa på vissa saker men det är inget jag vill gå in på just nu, men vi kommer behöva förhandla med de partier vi kommer samarbeta med, säger Augustsson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet