I formuläret nedan kan du dela med dig av din berättelse och tankar om idrottande under coronapandemin Foto: Ettore Ferrari / EPA / TT

Chatta om idrottande under coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Enligt idrottsrörelsen har coronapandemin fått många unga att lägga av med idrott, i synnerhet inomhusaktiviteter. Samtidigt upplever flera utomhusidrotter en uppgång. Vad har pandemin inneburit för dig personligen? Kommit av dig helt med fysisk aktivitet eller har coronan satt fart på dig?

Skriv och berätta, dela med dig och diskutera, i SVT Nyheters chatt

Hur har coronapandemin påverkat ditt idrottande?

Pinnat inlägg

Tack för alla era inlägg!

Martina • Det ser riktigt bra ut! Mvh fd konstsimmare. Lycka till!

Mikael Jonsson • Total katastrof med alla restriktioner. Donald Trump har fullständigt rätt när han säger åt alla att öppna upp samhällena.

JOHAN • det är bara för att jag brukar styrketränar i vanliga fall men jag har ju blivit stark och modig av att göra det men att corona skiten skulle förstöra min styrketräningstid det gör mej bara förbannad så jag styrketränar hemma i stället

SL • Precis som HH skriver. När allt blir inställt, cuper, läger och andra runtomkring arrangemang, då tappar de unga motivation. Och har man väl tappar dom, är det otroligt svårt att få de tillbaka.

Johan • För barn/ungdomar som i våras kände en tvekan om de skulle fortsätta idrotta så kan såklart inställda cuper och matcher påverka negativt.

HH • Bristande motivation kan man förstå just nu, när så mycket ställs in för unga som idrottar, sånt som är roligt. Viktigt att göra andra roliga saker då, med mycket rörelse i vardagen.

Landslagsmedlem • Idrottar i en lite mindre klubb utanför storstadsområdena som innan corona bara hade en handfull tävlande, men ändå lyckats ta mig till en landslagsplacering inför detta år. I mars stängdes alla tävlingar och träningar ned, inga klubbar möter varandra för landslagsträningar och jag fick klara mig själv hemma. Vår idrott kräver närkontakt i många moment. Nu efter sommaren har många ungdomar försvunnit, vi är bara 1-3 personer på träningen. Möjligheterna till effektiv träning är väldigt små, och tappet i förmåga stort. Jag vet ärligt talat inte om jag kommer klara av att komma tillbaka till samma nivå så som läget ser ut nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet