Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Är det såhär är det naturligtvis helt felaktigt”. Här får Thomas Gustafsson, verksamhetschef på Örebro kommun, se kvittona som visar vad som köpts för kommunens pengar. Foto: SVT

Chefen på Örebro kommun erkänner fel – när han får se kvittona

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Trainstationgrundaren bekräftar att Örebro kommun betalat för flera felaktiga inköp, menar ansvarig kommunal chef först att han kontrollerat kvitton och fakturor. Men när SVT börjar visa honom kvittona låter det annorlunda.  

– Är det så här så är det naturligtvis helt felaktigt, säger Thomas Gustafsson, chefen på kommunen. 

SVT Nyheter Örebro har avslöjat att företaget bakom Trainstation i Vivalla bland annat köpt en Appleklocka och vissa datorspel som Örebro kommun aldrig borde betalat för.  

Thomas Gustafsson är verksamhetschef för Partnerskap i Örebro kommun och har det ekonomiska ansvaret för Trainstation. 

Se hur han reagerar när SVT visar honom kvittona i klippet ovan.

Trainstation öppnade i Vivalla 2018, som en fysisk mötesplats där den traditionella fritidsgården kombinerades med digitalt skapande, för att ge ungdomar möjlighet att utforska och testa olika digitala plattformar. Där kan man med hjälp av modern utrustning och digitala handledare till exempel spela in Youtubefilm, programmera spel eller designa klädesplagg. Med hjälp av en buss utrustad med digital teknik arbetar man även med uppsökande verksamhet.

I dag är Trainstation öppet för alla åldrar. Bland annat har lärare i Örebro arbetat i Trainstations labb i Vivalla, för att ta fram nya arbetsmetoder i skolan.

Bakom Trainstation står bland andra Örebro kommun, det kommunala fastighetsbolaget Västerporten och Örebrobostäder, Öbo.

Konceptet finns numera även i Karlskoga och i Jordbro, i Haninge kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Trainstation

Mer i ämnet