Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Philip Naskret och Leonora Toplica är reportrarna som gjort granskningen. Foto: SVT

Därför granskar SVT Nyheter Örebro Trainstation

Publicerad

I flera delar granskar SVT Nyheter Örebro nu den digitala mötesplatsen Trainstation i Vivalla och Örebro kommuns kontroll över verksamhetens ekonomi. I samband med granskningen kan SVT avslöja flera brister.   

I klippet ovan förklarar reportrarna Philip Naskret och Leonora Toplica varför de gjort granskningen.

Trainstation öppnade i Vivalla 2018, som en fysisk mötesplats där den traditionella fritidsgården kombinerades med digitalt skapande, för att ge ungdomar möjlighet att utforska och testa olika digitala plattformar. Där kan man med hjälp av modern utrustning och digitala handledare till exempel spela in Youtube-film, programmera spel eller designa klädesplagg. Med hjälp av en buss utrustad med digital teknik arbetar man även med uppsökande verksamhet.

I dag är Trainstation öppet för alla åldrar. Bland annat har lärare i Örebro arbetat i Trainstations labb i Vivalla, för att ta fram nya arbetsmetoder i skolan.

Bakom Trainstation står bland andra Örebro kommun, det kommunala fastighetsbolaget Västerporten och Örebrobostäder, Öbo.

Konceptet finns numera även i Karlskoga och i Jordbro, i Haninge kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar Trainstation

Mer i ämnet