Coop-butiken i Markbacken i Örebro höll stängt under lördagen. Problemen för matkedjan fortsätter även under söndagen. Foto: Johannes Weckström/SVT

Coop-butiker fortsatt stängda

Uppdaterad
Publicerad

Coop-butiken i Garphyttan har tvingats hålla stängt sedan i fredags med anledning av IT-attacken som drabbat livsmedelskedjan och slagit ut kassasystemet. På söndagsmorgonen kunde de fortfarande inte öppna butiken.

– Vi håller tyvärr stängt fortfarande och som det ser ut just nu kommer det att vara så. Vi ska få en ny uppdatering om läget vid halv elva och då får vi se, säger Marina Kahlin som är butikschef vid Coop i Garphyttan.

Den personal som är schemalagd arbetar, med något förändrade rutiner. Postkunder kan dock fortfarande hämta ut sina försändelser.

Global it-attack

– Vi har personalen på plats, städar och går igenom hyllor och kollar datum på produkter.

Hur gör ni med färskvarorna?

– Vi har ju haft stängt sedan i fredags, så det är en del varor som närmar sig bäst före. Men man håller på att titta på det centralt om vi på något sätt kan erbjuda de varorna billigare, säger Marina Kahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Global it-attack

Mer i ämnet