Hästen Krumelur och Suzanna Holmquist Foto: SVT

Hon är den ridande detektiven

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan fick Suzanna Holmquist från Hallsberg en galen idé. I sommar blev visionen verklighet – tillsammans med hästen Krumelur gav hon sig ut på sitt livs äventyr.

Till vardags är hon detektiv och driver ett eget företag. De flesta uppdragen hon tar sig ann är otrohetsaffärer. Men sommaren tillbringade hon på en hästrygg.

– Idén fick jag redan förra sommaren, men då blev det aldrig av. Jag har nog alltid velat göra en sådan här grej så jag kände att det är nu eller aldrig, säger hon.

Entusiasterna – SVT Örebro

Rider hela sommaren

Ritten genom Sverige sträckte sig hela vägen från Hörby i söder till Jokkmokk i norr – en färd på nästan 200 mil. SVT Nyheter Örebro träffade duon när de hade nått Örebro län för några veckor sedan.

– Vi rider ungefär tre mil om dagen, så det kommer ta hela sommaren att komma fram.

Lite av en latmask

Det är en motionsrunda som heter duga, både för hästen och för Suzanna som själv gått ungefär halva sträckan till fots för att avlasta Krumelur. Och tur är väl det, för Suzanna berättar att Krumelur är lite av en latmask.

– Jag vågade inte berätta något om den här resan innan vi skulle iväg, för han är lite som Ferdinand, han gillar mer att sitta hemma och lukta på blommorna, säger hon.

Nytt hopp om mänskligheten

Nätterna har hon tillbringat dels i tält och dels hemma hos folk som hon fått kontakt med via sociala medier.

– Jag har träffat så många personer längs vägen som har varit otroligt gästvänliga och snälla, jag har verkligen fått nytt hopp om mänskligheten under den här resan, säger hon.

Det här är #Entusiasterna

I vår serie #Entusiasterna berättar på SVT Nyheter Örebro om människor med brinnande intressen. Vi vill rapportera om engagemang, drivkraft och eventuella nörderier.

Känner du någon som är en äkta entusiast? Eller brinner du själv för något? Kontakta oss!

Sök upp ”SVT Nyheter Örebro” på sociala medier, eller mejla en rad till orebro@svt.se. Det går även bra att ringa på 019-35 35 35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Entusiasterna – SVT Örebro

Mer i ämnet