Polisen utreder platsen Foto: SVT

Man dömd för Hjärstamordet död – en misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man som polisen grep i samband med att den morddömde 47-åringen hittades död har släppts. Polisen uppger på sin hemsida att mannen är fortsatt misstänkt, men att misstankarna har försvagats.

Den 47-årige man som tidigare på fredagen dömdes av Göta hovrätt för mordet i Hjärsta hittades död under fredagen. På platsen grep polisen en man.

Han anhölls klockan 18.02, skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Strax innan midnatt släpptes mannen på fri fot, då en åklagare beslutade att häva anhållandet, uppger polisen.

Hjärstamordet

Hittades död på landsbygden

I samband med att hovrättsdomen meddelades under fredagen fattade även Göta hovrätt beslut att den nu avlidne mannen skulle häktas på nytt. Men han överlämnade sig inte till Kriminalvården. 

Polisen uppgav först att 47-åringen var efterlyst, men strax efter klockan 16 meddelade de att mannen hittats död på landsbygden i Örebro. Enligt Mats Öhman, presstalesperson på polisen i Bergslagen, fick polisen ett samtal kl. 11.18 som ledde dem till kroppen.

– Det går inte att utesluta att döden är orsakad av en annan person, säger Mats Öhman och uppger att 47-åringen hade skador på kroppen.

Hör polisen berätta mer i klippet ovan.

Anhöriga underrättade

Polisen vill inte svara på om det var den misstänkte mannen som larmat polisen i samband med dödsfallet.

De vill heller inte uppge hans ålder eller om mannen hade någon relation till den mördade kvinnan eller 47-åringen. 

– Han är inte förhörd än och åklagare har inte fattat beslut om anhållande, sa Öhman, under eftermiddagen.

47-åringens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet