Patriks mamma riktar skarp kritik mot polisen efter att de under onsdagen gått ut med information om ett eventuellt nytt spår i sökandet efter honom. Foto: Privat / Skärmdump

Efter DNA-träffen i Belgien – Patriks mamma kritisk mot polisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens nyhet om att en avliden person i Belgien gett en delvis matchning på försvunne Patriks DNA riktar nu hans mamma skarp kritik mot polisens agerande.

Enligt NA.se är det en anhörig till familjen som publicerat meddelandet från Patriks mamma på Facebook.

I inlägget skriver Patriks mamma bland annat att ”vi är chockade över polisens agerande att lägga ut detta på sin hemsida innan de vet vem killen är”.

Försvunne Patrik

”Mycket oprofessionellt”

Där framgår också att det är mammans DNA som finns i Patriks internationella efterlysning. Familjen blev kontaktade av polisen i måndags angående den delvis matchande DNA-träffen.

”Polisen sa att killen hade en tatuering, vilket Patrik inte har. Vi tror inte på att det är Patrik, det är väldigt långsökt”, skriver mamman i inlägget och riktar samtidigt skarp kritik mot polisens val att lägga ut informationen om fyndet på sin hemsida.

”Det är mycket oprofessionellt gjort av polis att gå ut med sån här info som man inte ens vet om det stämmer. Det river dessutom upp sår för oss anhöriga och alla Patriks vänner.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet