Kristina Öhrn verksamhetschef för förskolor i Lindesberg kommun. Foto: Nick Strömgren/SVT

Förskolechefen om att visstidsanställningarna pausas: ”Det här är inget jag rår över”

Uppdaterad
Publicerad

Förskolechefen Kristina Öhrn var den som meddelade eleverna kommunens beslut, om att löftet om tio månaders visstidsanställning inte gäller längre.

– Det är beklagligt att det kom så sent, men det här är inget jag rår över, säger hon.

Enligt Kristina Öhrns handlar det om hur många föräldrar som ansöker om plats för sina barn på kommunens förskolor inför hösten, och att det i sin tur påverkar förskolans budget. I höst är det inte tillräckligt många barn som sökt plats, och därför finns inte ett lika stort behov av visstidsanställda.

Barn- och utbildningsnämnden ska den 14:e juni fatta beslut om framtiden för projektet med visstidsanställning efter studenten för barn- och fritidselever. Förskolechefen tror att det kommer att pausas på grund av att behovet inte är lika stort som det tidigare varit.

Tre förslag

– Nämnden tar ju beslut, men vi har tre förslag. Att pausa, äska medel från kommunstyrelsen eller att avsluta projektet helt. Jag har uppfattat att projektet kommer att pausas för att se hur förutsättningarna ser ut i framtiden, säger Kristina Öhrn.

Hur tycker du att ni har skött det här?

– Jag tycker informationen som gick ut beskrev varför visstidsanställningen blev indragen och gav dem även en lösning inför hösten.

Eleverna har istället för en visstidsanställning erbjudits timvikariat.

Hör mer om varför visstidsanställnigen blev indragen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.